Other Hats: Icelandic Printmaking, New York

Other Hats: Icelandic Printmaking. International Print Center, New York opening in April 13 – June 14 2017.   Other Hats: Printmaking in Iceland, the first exhibition in New York of prints by Icelandic artists. The exhibition features the work of prominent Icelandic artists Arnar Herbertsson, Birgir Andrésson, Eygló Harðardóttir, Georg Guðni Hauksson, Guðjón Ketilsson, Hallgrímur […]

Other Hats: Icelandic Printmaking. International Print Center, New York
opening in April 13 – June 14 2017.

 

Other Hats: Printmaking in Iceland, the first exhibition in New York of prints by Icelandic artists. The exhibition features the work of prominent Icelandic artists Arnar Herbertsson, Birgir Andrésson, Eygló Harðardóttir, Georg Guðni Hauksson, Guðjón Ketilsson, Hallgrímur Helgason, Helgi Þorgils Friðjónsson, Hrafnhildur Arnardóttir, Hrafnkell Sigurðsson, Katrín Sigurðardóttir, Kristján Davíðsson, Megas (Magnús Þór Jónsson), Sara Riel, Rúna, Rúrí, Sigurður Árni Sigurðsson, Sigurður Guðmundsson, Sólveig Aðalsteinsdóttir, Þóra Sigurðardóttir, and Valgerður Guðlaugsdóttir. Also included are works by Dieter Roth, Per Kirkeby, and Roni Horn, artists who are connected to Iceland.

 

Co-curated by Ingibjörg Johannsdóttir, a master printmaker and school headmaster, and Pari Stave, a museum administrator and freelance curator.

more: IPCNY

 

Photo: Dieter Roth, Hat. 1965-1966, Screenprint over photomechanical …